Rappórt Bewindvoering Amsterdam

Waarom Kiezen voor een Bewindvoerder van Rappórt Amsterdam?

Een bewindvoerder van Rappórt Amsterdam is ervaren, deskundig en betrokken, met een specialisatie in de omgang en communicatie met mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Onze bewindvoerders streven ernaar om elke cliënt op een persoonlijke en professionele manier te ondersteunen. Dankzij hun expertise kunnen cliënten hun financiële zaken weer op orde krijgen en een stabiele toekomst tegemoet zien.

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen.

Hieronder lees je meer over onze werkwijze.

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

2

Persoonlijke aanpak

Onze betrokken bewindvoerders zijn zelf het enige aanspreekpunt, vanaf het eerste contact.

1

Gedeelde kennis

Zelfstandig werkende bewindvoerders die kennis en expertise met elkaar delen.

3

Bewezen resultaat

Op deze manier hebben we sinds 2010 al meer dan 10.000 mensen financieel gezond gemaakt.

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kunnen we kijken naar jouw financiële situatie en de beste oplossingen bespreken.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan

Wil je meer weten?

Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Regio kantoor Amsterdam
Hillegomstraat 12,
1058 LS Amsterdam

Maak kennis met onze bewindvoerders in Amsterdam

We hebben een team van bewindvoerders voor je klaar staan in de regio Amsterdam.

Wat is bewindvoering?

Beschermingsbewind, ook wel bekend als bewind of bewindvoering, is een wettelijke maatregel bedoeld om mensen te beschermen die niet in staat zijn om hun financiële zaken zelfstandig te regelen. Dit kan te maken hebben met verschillende omstandigheden, zoals een geestelijke of lichamelijke beperking, dementie, verslaving, of ernstige schuldenproblematiek. De maatregel is erop gericht om de financiële belangen van deze personen te waarborgen en hen te ondersteunen in het behouden van een stabiele en overzichtelijke financiële situatie.

Wanneer heb je een professionele bewindvoerder nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin het inschakelen van een professionele bewindvoerder noodzakelijk kan zijn:

1. Geestelijke of lichamelijke beperkingen
2. Dementie of ouderdom gerelateerde aandoeningen
3. Verslavingsproblematiek
4. Ernstige schuldenproblematiek
5. Verstandelijke beperking
6. Psychische aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen, bipolaire stoornis, schizofrenie, posttraumatische stressstoornis (PTSS)
7. Tijdelijke of langdurige ziekenhuisopname

Herken je een van bovenstaande situaties? Laat een van onze bewindvoerders helpen om weer grip te krijgen op de financiën, zodat er weer rust ontstaat en er weer ruimte komt voor de leuke dingen in het leven. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij jou of jouw client(e) kunnen ondersteunen.

Wat doet een bewindvoerder van Rappórt Amsterdam?

Een bewindvoerder van Rappórt Amsterdam biedt uitgebreide ondersteuning en begeleiding aan mensen die moeite hebben met het beheren van hun financiële zaken. Het doel is dat cliënten weer financiële stabiliteit en gemoedsrust krijgen. Hieronder volgt een meer gedetailleerde uitleg van de werkzaamheden van een bewindvoerder bij Rappórt Amsterdam:

Beheer van Inkomsten en Uitgaven

De bewindvoerder neemt de verantwoordelijkheid voor het beheren van de inkomsten en uitgaven van zijn of haar cliënten. Dit omvat onder andere:

  • Het ontvangen en controleren van inkomsten zoals salarissen, uitkeringen en toeslagen.
  • Het tijdig betalen van vaste lasten zoals huur, energie en verzekeringen.
  • Het beheren van bankrekeningen en het bijhouden van financiële transacties.

Opstellen van een Budgetplan

Samen met de cliënt stelt de bewindvoerder een gedetailleerd budgetplan op. Dit helpt de cliënt om een duidelijk overzicht te krijgen van zijn of haar inkomsten en uitgaven. En hij zorgt ervoor dat er voldoende geld beschikbaar is voor essentiële uitgaven. Het budgetplan omvat:

  • Een overzicht van alle maandelijkse inkomsten en uitgaven.
  • Het reserveren van geld voor onvoorziene kosten en toekomstige doelen.
  • Het plannen van aflossingen voor eventuele schulden.

Hulp bij schulden

In het geval er schulden zijn, is het de taak van een bewindvoerder om de situatie van zijn cliënten weer stabiel te maken en waar mogelijk de schulden weer op te lossen. Per geval wordt bekeken wat daarvoor de beste manier is. Hieronder een korte uiteenzetting van de verschillende gevallen en oplossingen.

  •  In alle gevallen worden schulden eerst geïnventariseerd.
  •  Zijn de schulden niet problematisch dan treft de bewindvoerder een betalingsregeling met de schuldeisers.
  •  Bij problematische schulden zorgt de bewindvoerder ervoor dat zijn client bij de gemeentelijke schuldhulp wordt aangemeld.
  • In sommige gevallen is er geen schuldregeling (meer) mogelijk. In dat geval zorgt de bewindvoerder ervoor dat er genoeg geld overblijft om van te kunnen leven.

 

Aanvragen van Voorzieningen en Toeslagen

De bewindvoerder zorgt ervoor dat de cliënt gebruik maakt van alle mogelijke voorzieningen en toeslagen waar deze recht op heeft, zoals:

  •  Het aanvragen van huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget.
  •  Het regelen van bijzondere bijstand en andere gemeentelijke ondersteuning.
  •  Het doen van belastingaangiften

 

Voorkomen van Financieel Misbruik van Ouderen en Mensen met een Verstandelijke Beperking

Financieel misbruik houdt in dat iemand op een onrechtmatige manier toegang krijgt tot en gebruik maakt van de financiële middelen van een ander, vaak zonder dat die persoon het weet of toestemming heeft gegeven. Dit misbruik komt veel voor bij kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals:

  • Diefstal: Het stelen van geld of waardevolle bezittingen
  • Fraude: Het vervalsen van handtekeningen of documenten om toegang te krijgen tot financiële middelen.
  • Ongeoorloofde transacties: Het zonder toestemming beheren van bankrekeningen of het doen van aankopen op naam van het slachtoffer.
  • Misbruik van macht: Het gebruiken van een volmacht of andere juridische bevoegdheden om financieel voordeel te halen ten koste van de ander.

 

Hoe een Bewindvoerder Financieel Misbruik Kan Voorkomen

Een bewindvoerder speelt een cruciale rol in het voorkomen van financieel misbruik bij ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Hieronder enkele manieren maatregelen die een bewindvoerder daarvoor neemt of kan nemen:

  •  Curatele en bewindsregister: Het bewind wordt ingeschreven in het curatele en bewindregister. Dat heeft zogenaamde derden werking. Dat betekent dat als de client zich producten of diensten heeft laten aansmeren, deze aankopen kunnen worden teruggedraaid.
  •  Beheer van Bankrekeningen: De bewindvoerder heeft de volledige controle over de bankrekeningen van de cliënt. Dit betekent dat alleen de bewindvoerder transacties kan uitvoeren, waardoor ongeoorloofde toegang door anderen wordt voorkomen.
  •  Juridische Bescherming: De bewindvoerder kan juridische stappen ondernemen tegen personen die proberen misbruik te maken van de financiële situatie van de cliënt.
  •  Voorlichting en Advies: De bewindvoerder informeert de cliënt en diens naaste omgeving over de risico’s van financieel misbruik en hoe zij dit kunnen herkennen en voorkomen. Dit bewustzijn kan helpen om verdachte activiteiten vroegtijdig op te merken.

Door deze maatregelen te nemen, helpt de bewindvoerder om financieel misbruik van kwetsbare personen te voorkomen en zorgt hij of zij ervoor dat hun financiële belangen beschermd worden. Dit geeft niet alleen de cliënt, maar ook hun familie en zorgverleners, de geruststelling dat hun financiële zaken in veilige handen zijn.

 

Empathische, Persoonlijke Begeleiding en Ondersteuning

Naast financiële begeleiding biedt de bewindvoerder ook persoonlijke ondersteuning aan de cliënt. Hij of zij is empathisch en heeft begrip voor het feit dat financiële problemen vaak gepaard gaan met emotionele stress en zorgen. Daarom staat de bewindvoerder altijd klaar om te luisteren en te helpen. Dit omvat:

  •  Regelmatige persoonlijke gesprekken om de voortgang te bespreken en eventuele zorgen te adresseren.
  •  Het bieden van advies en ondersteuning bij financiële en praktische kwesties.
  •  Het samenwerken met andere hulpverleners en instanties om een geïntegreerde ondersteuning te bieden.

 

Goede communicatie

  • Onze bewindvoerders zijn getraind om complexe materie op een duidelijke en begrijpelijke manier uit te leggen. Met name aan mensen met een verstandelijke beperking op psychische stoornis.
  • Onze bewindvoerders zijn gemakkelijke bereikbaar via telefoon, e-mail en vaak ook Whatsapp is mogelijk. Dat draagt aan een goede relatie.

Wat maakt ons uniek?

De bewindvoerders van Rappórt Amsterdam werken zelfstandig als franchisenemers, maar profiteren van een gedeeld kantoor waar veel kennis en ervaring wordt uitgewisseld. Door deze samenwerking kunnen zij elkaar ondersteunen en adviseren, wat de kwaliteit van hun dienstverlening ten goede komt. Deze combinatie van zelfstandigheid en samenwerking zorgt ervoor dat elke bewindvoerder zijn of haar cliënten op de best mogelijke manier kan helpen.

Waarom Kiezen voor een Bewindvoerder van Rappórt Amsterdam?

Een bewindvoerder van Rappórt Amsterdam is ervaren, deskundig en betrokken, met een specialisatie in de omgang en communicatie met mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Onze bewindvoerders streven ernaar om elke cliënt op een persoonlijke en professionele manier te ondersteunen. Dankzij hun expertise kunnen cliënten hun financiële zaken weer op orde krijgen en een stabiele toekomst tegemoet zien.

Laten wij jou eerst geruststellen over het negatieve nieuws over Bewindvoering.

De laatste tijd komt bewindvoering nog wel eens negatief in het nieuws. De media smullen van verhalen over malafide bewindvoerders. Dit kan begrijpelijkerwijs zorgen baren. Laat ik je geruststellen: hoewel er helaas soms sprake is van wanordelijke praktijken, werkt het merendeel van de bewindvoerders vanuit een sterke sociale betrokkenheid en een oprecht verlangen om anderen te helpen.

Bij Rappórt Bewindvoering Amsterdam zijn onze bewindvoerders niet alleen ervaren en deskundig, maar ook zeer verantwoordelijk. Zij werken als zelfstandige en zijn daardoor persoonlijk aansprakelijk als er iets misgaat. Dit betekent dat ze extra zorgvuldig en nauwgezet te werk gaan. Bovendien houdt de rechter hier streng toezicht op. Elke bewindvoerder moet jaarlijks rekening & verantwoording afleggen aan de rechtbank over alle individuele bewindsdossiers.

Voordat dit verslag wordt ingediend, krijg je als klant de gelegenheid om het in te zien en goed te keuren. Dit transparante proces zorgt ervoor dat bewindvoerders uiterst waakzaam zijn op hun eigen handelen en altijd in het belang van hun cliënten werken.

Bij Rappórt Amsterdam kun je erop vertrouwen dat je financiële zaken in goede handen zijn. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. De bewindvoerders van Rappórt Amsterdam staan klaar om te helpen!

Instanties waar we al jaren mee samenwerken

De samenwerking tussen iemand met een beperking, zijn/haar persoonlijk begeleider en de bewindvoerder is belangrijk omdat het helpt om alles soepel te laten verlopen. De persoonlijk begeleider helpt bij dagelijkse zaken en emotionele ondersteuning, terwijl de bewindvoerder zorgt voor financiële zaken. Als ze goed samenwerken, voorkomen ze misverstanden en irritaties, en zorgen ze samen voor een stabiele en fijne leefomgeving. Instanties waar we al jaren graag mee samenwerken in Amsterdam zijn onder andere: Leger des Heils, Cordaan, PerMens, HVO-Querido, Amsta en Combiwel.